Arvæv efter kastration

Mange heste bliver kastreret stående. Og ved at de bliver kastreret stående, kan der ske mange komplikationer efter operationen. Jeg oplever en del vallakker, der ikke vil gå i galop, skifter diagonal eller går kryds galop. Dette kan skyldes arvæv efter kastering.
Når heste bliver kasteret stående, kan sædstrengen have tendens til at kravle op, eller at sædstrengen trækker op i den ene side. Når sædstrenge ”kravler” op, kan det give spændinger omkring området og gennem hestens lænd, og derved kan bagpartens bevægelighed sænkes.
Der kan dannes arvæv lige meget om hesten står op, eller ligger ned. Hvis hesten så har arvæv ved/rundt om arret, kan det være til stor gene, når hesten skal bevæge bagparten.
Hvis hesten har ondt nogle steder, vil den ofte udvise det via ændre humør. Mange heste ville reagere voldsomt, hvis man rør det.
Man kan afspænde arvævet via kraniosakralterapien eller functional indirect technique, det er meget afhængig, hvad hesten er til.

Natascha West
Natascha West

“Jeg bruge de teknikker jeg er udlært i, som er kraniosakral og functional indirect technique. Denne behandling er en meget mild, men effektiv metode til at afspænde de forskelige væv.”

Natascha West
Natascha West Hesteterapeut
“ Inden jeg går i gang med at undersøge de enkelte segmenter og afbalancerer hesten, laver jeg en bevægelses analyse af hesten i longe.”
Natascha West

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftes bliver stillet. Hvis dit spørgsmål ikke findes nedenfor, er du velkommen til at kontakte mig.

Du kan kontakte mig på telefon 41663930, eller sende mig en mail på nwhesteterapeut@gmail.com.
Jeg tager 300 kr per behandling i en radius inde for 30 km.
Det normale er 1-2 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum.
KST betyder Kranio-Sakral Terapi. Det er en meget blid behandlingsform .
Ja, jeg vil løbende skrive nye artikler om hestens sundhed. Hold øje med denne side og min Facebook side.
Den måde jeg behandler på, er ved først at se hesten i longe og bagefter undersøger jeg de forskellige segmenter, så hesten kommer tilbage i balance.
Jeg er uddannet hos Sidsel Sommer, og var færdig 2018.
Ja, du kan følge mig på facebook på dette link. Facebook

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig gerne