Kæbeleddet

Har du oplevet nedsat bevægelse i den ene side hos din hest? 
Har du så overvejet at det måske kan komme fra kæbeleddet(mandibula)?
Kæbeleddet er et meget mere kompliceret led hos heste end hos mennesker. Hesten har fx bevægelige ører, tungeben som er meget påvirkeligt og tænder der skubbes ud. Alle disse elementer har indflydelse på kæbeleddets funktion. En hest spiser ca. 16 timer i døgnet og meget af tiden er det med hovedet ned for at græsse. Når hesten åbner munden for at græsse, glider kæben fra af tyngdekraften og herved ekstendere første nakkehvirvel (C1). Når hesten så tygger, bevæger kæbeleddet sig i 8-tal. Hvis det ene kæbeled er låst, ville den ene side af 8-tallet blive mindre og belastningen ville blive ændret. Kæbeleddet er en stor og tung knogle som hænger som et ophæng. Når hesten løber, vil kæbeleddet så bevæge sig med bevægelsen. Denne medbevægelse ville ikke være til stede, hvis der er en låsning i kæbeleddet. Når denne medbevægelse ikke er til stede, vil det også påvirke hele samme side. Idet det så trækker skævt i den ene side, vil den modsatte side forsøge at balancere kroppen. Så rent faktisk kan ubalance og blokeringer fra hele kroppen stamme fra kæbeleddet.

NW
Natascha West

“Jeg bruge de teknikker jeg er udlært i, som er kraniosakral og functional indirect technique. Denne behandling er en meget mild, men effektiv metode til at afspænde de forskelige væv.”

Natascha West
Natascha West Hesteterapeut
“ Inden jeg går i gang med at undersøge de enkelte segmenter og afbalancerer hesten, laver jeg en bevægelses analyse af hesten i longe.”
Natascha West

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftes bliver stillet. Hvis dit spørgsmål ikke findes nedenfor, er du velkommen til at kontakte mig.

Du kan kontakte mig på telefon 41663930, eller sende mig en mail på nwhesteterapeut@gmail.com.
Jeg tager 300 kr per behandling i en radius inde for 30 km.
Det normale er 1-2 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum.
KST betyder Kranio-Sakral Terapi. Det er en meget blid behandlingsform .
Ja, jeg vil løbende skrive nye artikler om hestens sundhed. Hold øje med denne side og min Facebook side.
Den måde jeg behandler på, er ved først at se hesten i longe og bagefter undersøger jeg de forskellige segmenter, så hesten kommer tilbage i balance.
Jeg er uddannet hos Sidsel Sommer, og var færdig 2018.
Ja, du kan følge mig på facebook på dette link. Facebook

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig gerne